Provincie blijft bij standpunt: Scherpenzeel beter af bij Barneveld

Foto: Jacqueline Imminkhuizen

SCHERPENZEEL – De provincie Gelderland blijft bij haar standpunt: Scherpenzeel moet worden heringedeeld. Daarom wordt het proces van herindeling met Barneveld doorgezet.

Toch sluit de provincie andere opties – zoals zelfstandigheid – niet uit. Dat hoort bij de volgende fase in het lange traject. Als het aan de provincie ligt wordt dan in beeld gebracht hoe de nieuwe gemeente, waar Scherpenzeel onderdeel van Barneveld wordt er uit moeten komen te zien.

De provincie haalt nogmaals aan dat Scherpenzeel weigert om te verkennen wat een herindeling met Barneveld zou betekenen. De gemeente focust zich volgens de provincie alleen op zelfstandigheid.

De gemeente Scherpenzeel en de provincie staan al meer dan een maand lijnrecht tegenover elkaar. Wethouder Izaäk van Ekeren zei zelfs dat als hij een bedrijf was geweest hij aangifte zou hebben gedaan vanwege smaad.

Dinsdag reageerde Van Ekeren teleurgesteld. “Er is geen frisse blik bij de provincie, de procedure is doorgezet en dat vinden wij teleurstellend.”

Uiteindelijk beslissen de Tweede Kamer en Eerste Kamer over de herindeling. Scherpenzeel kan ook nog naar de Raad van State. In de Scherpenzeelse gemeenteraad is de coalitie (acht zetels) voor, oppositie (vijf zetels) tegen. Een peiling uitgevoerd in opdracht van de gemeente liet zien dat ruim 80 procent van de Scherpenzelers zelfstandig wil blijven.

Bron: Omroep Gelderland

Cookieinstellingen