Met 250 mensen eerlijk eten uit de streek

Foto:

Stichting Eerlijk Eten uit de Streek is een campagne gestart om met 250 gezinnen voedsel van boeren uit de regio te gaan consumeren. Via de webshop www.eerlijketenuitdestreek.nl kunnen klanten gemakkelijk lokale voedselproducten bestellen. Met een kerstactie in december kunnen zelfs gemakkelijk complete gerechten worden besteld!  

De Stichting organiseert een speciale kerstactie waarmee complete kerstgerechten kunnen worden afgenomen. De ingrediënten komen uiteraard uit de streek. Rianne van Zandbrink is een van de vrijwilligers die de actie organiseert. “Je zult versteld staan van alle producten die de streek te bieden heeft!” De gerechten zijn vanaf eind november te bestellen via de webshop.  “Een prachtige manier om met de kerst samen met familie en vrienden kennis te maken met eten uit de regio. En de recepten en ingrediënten voor je kerstdiner worden compleet verzorgd, dus dat scheelt stress!”

Gezamenlijke inzet 

Inmiddels doen al 50 gezinnen mee aan Eerlijk Eten uit de Streek. De levering wordt tot nu toe volledig verzorgd door vrijwilligers. “De deelnemers zijn enthousiast, maar om het initiatief te kunnen voortzetten is groei nodig zodat het financieel rendabel kan worden”, vertelt bestuurslid Ilona Baan. “We willen de komende maanden doorgroeien naar 250 klanten.”

Webshop 

Via de webshop kunnen consumenten verschillende soorten abonnementen afsluiten en losse producten bestellen. De producten komen van meer dan twintig verschillende lokale boerenbedrijven uit de regio. Consumenten kunnen de producten iedere vrijdag ophalen bij een afhaalpunt in hun eigen buurt.

Over Eerlijk Eten uit de Streek

Eerlijk Eten uit de Streek startte in juni met de levering van lokale producten als groenten, zuivel, vlees, eieren en noten. Het initiatief heeft als doel het tot stand brengen van een steeds duurzamer regionaal voedselsysteem. Zoveel mogelijk producten van boerenbedrijven uit de regio leveren in dit systeem de dagelijkse voeding van de regionale consument. Er is aandacht voor gezondheid, een eerlijke prijs, het milieu, dierenwelzijn en de verbetering daarvan.

 

Reacties

Cookieinstellingen