Weekcijfers RIVM: stijging aantal nieuwe coronagevallen ingezet

Foto: Pixabay

Het aantal nieuwe coronagevallen steeg de afgelopen dagen in Nederland en dat zal vandaag ook terug te zien zijn in de weekcijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Afgelopen zes dagen kwamen er in totaal 95.014 positieve testuitslagen binnen bij het instituut. Dat is al meer dan de zeven dagen daarvoor. Het hoge weekcijfer kan iets vertekend zijn, doordat de cijfers van vorige week woensdag mogelijk hoger uitvielen door een storing de dag ervoor.

Afgelopen zes dagen kwamen er gemiddeld 15.835 nieuwe coronagevallen per dag bij. Als daar het aantal nieuwe besmettingen van deze dinsdag bij op worden geteld, kan het totaal aantal positieve tests van de afgelopen week dus uitkomen op bijna 111.000. Een week eerder registreerde het RIVM in totaal 84.398 nieuwe coronagevallen.

Vorige week kon het RIVM, dat wekelijks een overzicht geeft van de ontwikkeling van de pandemie, nog een daling melden ten opzichte van de week daarvoor. Maar toen leek de snelheid van die daling al af te nemen.

Het instituut verwacht een stijging van de besmettingscijfers vanwege de opmars van de vermoedelijk besmettelijker omikronvariant van het virus.

Wintersportvakanties

Wintersportvakanties hebben van Oostenrijk het voornaamste andere land gemaakt waar Nederlanders recentelijk het coronavirus hebben opgelopen. Uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat 964 mensen die afgelopen week positief testten in de twee weken daarvoor het Alpenland hadden bezocht. Dat is 15,8 procent van alle besmettingen die tussen 27 december en 3 januari tot een ander land zijn herleid.

Frankrijk, ook een populaire ski- en snowboardbestemming, volgt op plaats twee met 740 geconstateerde gevallen. Daarna komen Belgiƫ, waar 682 mensen waren geweest die later besmet bleken, Duitsland (669 gevallen) en Spanje (605 gevallen). Aan Italiƫ hadden 339 besmette mensen nog in de laatste veertien dagen een bezoek gebracht, zo blijkt uit de cijfers, waar het AD als eerste over berichtte.

https://www.rivm.nl/

 

Cookieinstellingen