Bosuilenexcursies bij Natuurcentrum Veluwe

Bosuil
Bosuil
Foto: Natuurcentrum Veluwe

Bosuilen hebben een mysterieus leven. Overdag kun je ze waarnemen in holtes van oude bomen. Vaak zitten ze in het zonnetje. Wordt het te onrustig, dan verdwijnen ze in zo’n oude boom. ’s Nachts kun je ze horen in bossen of parken. Het geluid klinkt heel eng, maar als je het herkent, is het leuk om te weten waar ze ongeveer zitten. Ze vliegen geruisloos en leven van knaagdieren zoals muizen.

De excursie begint met een korte inleiding over de bosuil. Daarna in het donker op pad. Of geeft de (een bijna) volle maan een mooi en spannend effect om deze “wijze” bosvogel te ontdekken.

Deze excursies worden op 28 december, 25 en 26 januari en 24 februari georganiseerd. Voor enkele excursies is nog een beperkt aantal tickets beschikbaar.

De excursie begint om 18:45 uur en duurt ongeveer 2 uur.

Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang van de lezing aanwezig te zijn.

Donkere (warme) kleding en gemakkelijke schoenen worden geadviseerd.

De kosten van de bosuilenexcursie bedragen € 10,00 p.p. voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar en € 8,00 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar. De minimum leeftijd is 8 jaar.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk.

Reservering en betaling kan alleen via www.natuurcentrumveluwe.nl

Kijk voor meer informatie en alle activiteiten op www.natuurcentrumveluwe.nl

 

Cookieinstellingen