Het gaat sneeuwen vandaag

Weerfoto
Weerfoto
Foto: Ede.nieuws.nl

REGIO – Aan het einde van de middag begint het winterse weer en in combinatie met de lage temperaturen wordt er gladheid voorspeld op de weg.

Het KNMI waarschuwt voor ‘spiegelgladde’ wegen en kondigt voor maandagavond code geel af in Gelderland. Vooral in de avond en nacht, maar ook op dinsdagochtend is het opletten geblazen.

Het is maandag bewolkt en er wordt een behoorlijke hoeveelheid neerslag verwacht. De temperatuur komt niet boven de 3 graden uit.

Opletten in het verkeer

Het KNMI waarschuwt voor kans op ongelukken door gladde wegen. Vooral voor het verkeer is dit weer verraderlijk, want de weg kan in korte tijd ‘spiegelglad’ worden. En tipt dat door bevriezing de gladheid soms moeilijk te zien is. Zij adviseren om tijdens code geel langzamer te rijden en grotere afstand te houden tot andere weggebruikers. Ook kunnen bruggen en fiets- en voetpaden glad zijn.

‘Sneeuwdek’ van enkele centimeters

De meteorologen van Weerplaza praten zelfs over een sneeuwdek van enkele centimeters. Op de beelden is de zien dat vooral de oostelijke helft van onze provincie dan te maken krijgt met sneeuw. En daar blijft het niet bij: ook op dinsdag worden er in de avond winterse buien voorspeld. Woensdag blijft het droog.

Later in de week is er weer neerslag voorspeld, maar de verwachting is dat het komt in de vorm van regen. “Maar dat kan ook natte sneeuw zijn”, vertelt de weerman. In de nachten hebben we met vorst te maken, dat kan ook eind deze week voor gladheid zorgen.

Bron: Omroep Gelderland

 

Cookieinstellingen