Vleermuisexcursie

Foto: Natuurcentrum Veluwe

Vleermuizen slapen overdag en in het donker worden ze actief. Sommige vleermuizen zijn kort voor zonsondergang te zien. Dan vliegt er zo’n klein fladderend zoogdier in de lucht. Als je even rustig blijft staan, zie je deze steeds weer terugkomen.

Meestal rondom een huis, een lantaarnpaal en als er water in de buurt is, zie je ze daar overheen vliegen op zoek naar insecten en nachtvlinders. In Nederland leven bijna 20 soorten. Meer weten? Natuurcentrum Veluwe organiseert op 11 en 25 juni een nachtzwaluwexcursie. Na een korte inleiding van de gids ga je samen op zoek naar vleermuizen bij water, bij oude bomen en misschien bij een vleermuiskelder.

De excursie begint om 21:00 uur en duurt ca. 2 uur.

Trek donkere kleding en stevige, gemakkelijke schoenen aan en neem evt. een nachtkijker mee.

De kosten voor de vleermuisexcursie bedragen € 10,00 p.p. voor volwassenen en € 8,00 p.p. voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Voor kinderen ouder dan 12 jaar geldt de prijs voor volwassenen. De tocht is niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar!

Deelnemers worden verzocht uiterlijk 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.

Kijk voor meer informatie op www.natuurcentrumveluwe.nl

De excursie begint bij Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk.

Reservering en betaling kan alleen via www.natuurcentrumveluwe.nl

 

Cookieinstellingen