Duurzame wijkgame gelanceerd in Renswoude

Foto: Gemeente Renswoude

Donderdag 9 juli heeft wethouder Marieke Teunissen van Gemeente Renswoude het eerste exemplaar van de duurzame wijkgame overhandigd aan de Christelijke Basisschool de Borgwal.

Marieke Teunissen: “Met dit initiatief wil de gemeente een volgende duurzame stap maken en laten zien dat het leuk is om te werken aan een duurzaam Renswoude. Samen met haar inwoners. De wijkgame helpt je om een overzicht te krijgen wat je allemaal zelf kan doen en wat bij je past.

De wijkgame ‘Doezaam’, wat staat voor samen duurzaam doen, is allereerst gewoon een leuk spel om te spelen. In het spel wordt inzicht gegeven in mogelijkheden (zoals lokaal voedsel, carpoolen, hergebruik van materialen etc.) duurzaam te doen. Spelers van het spel kunnen kiezen welke duurzame actie bij hun past. Vervolgens worden op een online omgeving suggesties gedaan die het nemen van de actie laagdrempelig maken. Dit kan zijn door een verwijzing naar een lokale organisatie of een aanvraagformulier wat je nodig hebt om iets aan te vragen. De wijkgame wordt via de basisschool in de wijk gelanceerd. Bewustwording bij de jeugd is immers belangrijk voor nu en de toekomst.

De gemeente zal in samenwerking met CBS de Stifthorst dit spel ook lanceren in de andere wijken in Renswoude. Er komt dan mogelijk wel een variant om zo goed mogelijk aan te sluiten bij deze wijken, waar over het algemeen meer bestaande, oudere woningen staan.

Cookieinstellingen