Neuroloog-somnoloog Myrthe Boss High Performance Partner TeamNL

Neuroloog-somnoloog Myrthe Boss.
Neuroloog-somnoloog Myrthe Boss.
Foto: ZGV

Neuroloog-somnoloog Myrthe Boss.

Vanuit het slaapcentrum van Ziekenhuis Gelders Vallei is neuroloog-somnoloog Myrthe Boss op persoonlijke titel erkend als High Performance Partner van TeamNL. Met haar expertise op gebied van slaap begeleidt ze topsporters om zo uitgerust mogelijk te presteren.

Samen met sportartsen, orthopedisch chirurgen, radiologen, cardiologen, longartsen en neurologen maakt ze onderdeel uit van Sports Valley, het sportmedisch expertisecentrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Myrthe Boss: ‘Ik vind het erg bijzonder om deze erkenning te krijgen, maar ik doe dit natuurlijk niet alleen. Naast mij staat het hele team inclusief collega neurologen-somnologen slaapconsulenten, medisch psychologen-somnologen en andere specialisten uit Ziekenhuis Gelderse Vallei betrokken bij het slaapcentrum. Daarnaast natuurlijk alle specialismen die betrokken zijn bij Sports Valley. Samen willen we het beste voor de topsporters in Nederland. Het toevoegen van slaap aan onze sportzorg maakt ons uniek’.

Preventie slaapproblemen bij topsporters

In de zorg voor de topsporters vervult Boss samen met haar collega’s verschillende rollen. In de eerste plaats wordt er topklinische patiëntenzorg geleverd voor de topsporters met slaapproblemen. Hiervoor zijn afspraken gemaakt en worden topsporters op korte termijn gezien. Boss: ‘Daarnaast zijn we met Sportcentrum Papendal aan het kijken naar de preventie van slaapproblemen bij topsporters. Dit doen we aan de hand van monitoring en scholing. Ook zijn we betrokken bij de gezamenlijke ontwikkeling van innovaties met NOC*NSF en Sportcentrum Papendal. Hiermee verbeteren we de kwaliteit van de slaap van topsporters wat uiteindelijk leidt tot betere prestaties’.

High Performance Partner

Diverse afdelingen van enkele Nederlandse ziekenhuizen zijn erkend als High Performance Partner van TeamNL. Deze erkenning volgt op jarenlange samenwerking met de medische staf van TeamNL. In Ziekenhuis Gelders Vallei zijn naast Myrthe Boss ook de 3 topsportartsen Petra Groenenboom, Moniek van Heumen en Peter Vergouwen, arts topsport Ingrid Paul en longarts Karen Oud op persoonlijke titel erkend als High Performance Partner van TeamNL. De afdelingen sportradiologie en topsportgeneeskunde zijn als afdeling erkend. Zij zijn allen onderdeel van Sports Valley.

Cookieinstellingen