Verspillingsvrije week: wie is de Scherpenzeelse kliekjeskoning(in)?

Foto: Gemeente Scherpenzeel

SCHERPENZEEL – Van 7 t/m 13 september is het de verspillingsvrije week. De stichting Samen tegen Voedselverspilling wil Nederland steeds meer verspillingsvrij maken.

Al ons eten en drinken is met aandacht en energie verbouwd, gekweekt, verwerkt, getransporteerd, gekoeld, of juist verhit, en verpakt. Door goed met ons eten om te gaan en het niet te verspillen, leveren we een grote bijdrage aan het klimaat en onze hele leefwereld.

In Scherpenzeel doen we mee aan deze week door middel van leuke acties. Zo delen we op de woensdagmarkt goodie bags uit. En we zijn op zoek naar de Verspillingsvrije Helden van Scherpenzeel. Bent u of kent u iemand die slim boodschappen doet, handig eten bewaart of een heuse kliekjeskoning is? Mail dan uw nominatie naar [email protected] en laat daarbij weten op welke manier u of uw genomineerde verspilling voorkomt. Zelf maakt u kans op een verspillingsvrij pakket. Of gebruik de hashtag #verspillingsvrijheld op instagram.

In de Verspillingsvrije Week van 7-13 september worden de helden met foto uitgelicht in nieuwsbrief, site en sociale media kanalen van Samen tegen Voedselverspilling.

 

Cookieinstellingen