Er komt geen onderzoek naar het niet doorgaan herindeling Scherpenzeel-Barneveld

Foto: Gelderland

ARNHEM – Er komt geen onderzoek naar aanleiding van de motie van de PVV over het proces rond de geschrapte fusie tussen Scherpenzeel en Barneveld.

Dit is woensdagavond besloten bij de vergadering van de Gelderse Provinciale Staten. De provinciale politiek debatteerde over het afketsen van de fusie én alles wat er de afgelopen week gebeurde.

De onderwerpen waren het ontslag van burgemeester Eppie Klein van Scherpenzeel en de onderlinge zakelijke verhouding tussen de burgemeester en Commissaris van de Koning John Berends. Deze zaak kon niet inhoudelijk worden behandeld door de provinciale politiek, maar alleen door Berends als Rijksheer.

Berends legde nog wel uit waarom hij Klein ontsloeg op de dag van het nieuws dat de fusie niet doorging. “Ik wilde dat besluit van de minister niet doorkruisen”.  Wel was minister Kajsa Ollongren eerder op de hoogte van zijn voornemen om de burgemeester Eppie Klein te ontslaan.

Berends meldde overigens ook nog dat er een benoemde burgemeester in Scherpenzeel komt. Die komt eind volgend jaar. Tot die tijd moet er een waarnemend burgemeester komen, Berends hoopt die begin volgende maand te hebben.

Bron: Omroep Gelderland

Cookieinstellingen