WIMAR JAEGER WORDT WAARNEMEND BURGEMEESTER VAN DE GEMEENTE SCHERPENZEEL

Wimar Jaeger
Wimar Jaeger
Foto: Gemeente Oostzaan

Wimar Jaeger is dinsdagavond 7 december door de commissaris van de Koning, John Berends, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Scherpenzeel.

De heer Jaeger (56 jaar, lid van D66) was hiervoor respectievelijk waarnemend burgemeester van de gemeente Oostzaan, wethouder en loco burgemeester van Hilversum en interim wethouder in Muiden. Deze bestuurlijke ervaring combineert hij met ruime ervaring in het management van verschillende multinationals.

Jaeger volgt Eppie Klein op, die op 8 oktober jl. door de commissaris van de Koning is ontheven als waarnemend burgemeester van Scherpenzeel. John Berends heeft, in afstemming met een delegatie van de gemeenteraad van Scherpenzeel, besloten om Wimar Jaeger per 7 december 2021 te benoemen. Jaeger zal tot het moment dat de kroonbenoemde burgemeester is benoemd het waarnemerschap vervullen. De procedure voor de benoeming van de kroonbenoemde burgemeester wordt na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 gestart.

Wimar Jaeger is een ervaren bestuurder die in zijn carrière meermaals heeft laten zien op een aanmoedigende en toegankelijke wijze partijen tot elkaar te kunnen brengen en te verbinden.  Zijn stijl wordt gekenmerkt als besluitvaardig, betrokken en verbindend en hij is gemotiveerd om samen met het college en de gemeenteraad bij te dragen aan een mooie toekomst voor Scherpenzeel.

Het benoemen van een waarnemend burgemeester behoort tot de rijkstaken van de commissaris van de Koning.

Cookieinstellingen