Nieuw volkstuinencomplex in Scherpenzeel

Foto: Gemeente Facebook

Het is een drukte van belang op het volkstuinencomplex aan de Geerhoek. De negentig tuinen van Volkstuinvereniging Scherpenzeel worden gespit, ingezaaid en ingericht voor het nieuwe moestuinseizoen.

Met tevredenheid kijken bestuursleden Huub van der Erve en Harry Bergman toe. De verhuizing vanaf de Nieuwstraat is zonder veel problemen verlopen en de tuinders zijn blij met hun nieuwe stekje.

Er is inmiddels een wachtlijst voor wie ook een volkstuin wil, want moes tuinieren is helemaal van nu. “We zien dat het ‘bakfietsgehalte’ hoog is op het complex. Dat geeft wel aan dat ook jonge gezinnen genieten van het kweken van eigen groenten. Het oudste lid is 88 en een derde van de tuinders is jonger dan 50. Tuinieren is ook een sociaal gebeuren, even een praatje over het weer en welk gewas het goed doet”, vertelt Bergman.

Openingsfeest

Het terrein is afgesloten met een toegangshek met cijferslot. Ook is er de mogelijkheid om met de auto bij je tuin te komen om bijvoorbeeld mest te lossen. Bergman: “Onder de overkapping komen tafels met stoelen om even gezellig met elkaar wat te drinken. Platteland Anders maakte al een mooie tuinbank voor de warme zomeravonden. We zijn heel blij met ons volkstuincomplex. Het gemeentebestuur en de gemeenteraad verdienen een compliment, omdat ze zich er niet met een Jantje van Leiden vanaf hebben gemaakt. Scherpenzeel kan er trots op zijn. We willen de start op de nieuwe tuinen dan ook in ruime kring vieren”.

Het bestuur nodigt heel Scherpenzeel uit voor het openingsfeest op 1 juni. Volg de belevenissen van de moestuiniers op hun sociale mediakanalen en op termijn voor meer informatie over het openingsfeest.

 

 

Cookieinstellingen