Drie personen opgepakt in Lunteren die verdacht zijn als nepagent

27 sep , 12:14 Nieuws
politie boeien scaled
LUNTEREN - Eerder op de donderdagavond van 26 september ’24, deelden de politie een bericht over nepagenten.
Binnen korte tijd kwamen er meerdere meldingen binnen van mensen die door nepagenten waren gebeld. Op sommige adressen was er niets weg, omdat mensen alert waren, maar op andere adressen waren er helaas spullen opgehaald.
Eerder op de dag hadden er in Barneveld en Voorthuizen soortelijke meldingen plaatsgevonden. Ook hier was helaas buit gemaakt. De collega’s hadden daar gelukkig een kenteken weten te bemachtigen van een voertuig dat betrokken was.
Omstreeks 20.30 uur kregen wij een melding van @politie_oc_on dat er zojuist weer spullen waren opgehaald op een adres in Lunteren. Hierop zijn wij met meerdere eenheden richting Lunteren gegaan. Omdat er al 5 minuten voorbij waren werd ervoor gekozen om heel ruim af te zetten. Diverse voertuigen van Politie Ede, Politie Barneveld/Nijkerk en Politie Veenendaal werden in positie gebracht.
Na slechts 2 minuten zagen wij het genoemde voertuig op ons afrijden op de Postweg in Lunteren. Snel sloot een eenheid uit Barneveld aan, en op de Postweg kon het voertuig tot stoppen worden gedwongen. In het voertuig troffen we 3 verdachten aan. Zij zijn allemaal aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. Zij zullen later gehoord worden. In het voertuig werden diverse spullen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig waren.
Al met al een mooie samenwerking en een hele mooie vangst. Triest om de kwetsbare personen van de samenleving te pakken door een hulpverleningsorganisatie te misbruiken.
Voorlopig zitten ze binnen! Iedereen bedankt voor het snelle melden en het bellen!
We moeten het samen doen! ^HvS
Bericht van de Politie – Facebook Politie Ede