Spectaculaire/exclusieve perspreview van 40-45 de Musical

04 sep , 14:06 Nieuws
BARNEVELD – Op dinsdagmiddag 3 september 2024 vond er in de hal van Studio 100 bij de Midden-Nederland Hallen een spectaculaire en exclusieve perspreview plaats van 40-45 de Musical. 
De redactie van Barneveld.nieuws.nl was ook aanwezig en beleefde een bijzonder moment toen de eerste minuten van de musical voor de aanwezigen werden vertoond. De technische mogelijkheden van de productie waren indrukwekkend en de inzet van de cast maakte het geheel onvergetelijk.
Indrukwekkende Optredens
De preview begon met een krachtig optreden van acteur Cees Boot, die de aanwezige wist te raken met zijn krachtige zang. Het nummer dat hij zong, wist hen direct te ontroeren, en voor wie Rotterdammer is, was dit optreden des te indringender. De emotie was voelbaar en zette de toon voor de rest van de voorstelling.
Na het optreden van Cees Boot gebeurde er iets opmerkelijks: een Duitse bommenwerper vloog laag over de aanwezigen en liet twee bommen vallen die ter plekke ontploffen. Dit spectaculaire effect symboliseerde de intensiteit van de periode waar de musical over gaat. Duitse soldaten vielen Rotterdam binnen en auto’s reden over de speelvloer, wat de ervaring nog meeslepender maakte.
Technisch Hoogstandje
De presentatie van de musical was niets minder dan een technisch hoogstandje. Met maar liefst acht rijdende tribunes en acht immense LED-wanden werd een ongekende dynamiek gecreëerd. De interactie tussen acteurs en techniek is uniek in deze 40-45 de Musical.
Cast
De cast bestond uit Soy Kroon, Dorian Bindels, Gaia Aikman, Niniane Everaert, Babette van Veen, Kees Boot, Renée Fokker, Sjoerd Pleijsier, Jonathan de Moor en Wolter Weulink. Hun aanwezigheid benadrukte de grandeur van dit evenement.
Een Belangrijk Verhaal
40-45 de Musical vertelt een aangrijpend verhaal over onrecht, tegenstand en het onderlinge onbegrip tussen mensen. De thematiek van de musical is actueler dan ooit en roept op tot reflectie en solidariteit. Het is een krachtige boodschap die het publiek uitnodigt om beter naar elkaar om te zien.
Conclusie
Met zijn grandeur, unieke technische effecten en indringende muzikale momenten is 40-45 de Musical een absolute aanrader om te bezoeken. Het is een pracht van een productie en een eerbetoon aan de mensen die deze musical hebben gemaakt. Studio 100 mag trots zijn op dit pareltje dat ongetwijfeld velen zullen raken. De musical belooft niet alleen een spektakel te zijn, maar ook een emotionele reis door een ingrijpende periode in onze geschiedenis.
Geschreven door Chris Ouboter