Regio Foodvalley lanceert eigen broodjes: lokaal, duurzaam en smaakvol

27 aug , 8:26 Zakelijk
RhoSQ29Hx4s2XYhz6hhncY7RRWqDEgjUihFVmgt2
Regio Foodvalley

Regio Foodvalley introduceert het Broodje Vallei: een smaakvolle en duurzame lunchoptie die volledig bestaat uit ingrediënten uit de regio en omgeving. Het broodje is ontwikkeld in samenwerking met MVO Nederland, bekend van eerdere initiatieven zoals het Broodje Utrecht en het Broodje Nimma.

Het Broodje Vallei wordt geïntroduceerd in drie varianten. Elk broodje is ontwikkeld met ingrediënten van producenten uit de regio en omgeving, waarbij duurzaamheid, biodiversiteit en korte ketens centraal staan.

  • Het Broodje Vallei met lupine combineert een Veluwse Twister pistolet met een kerrie-lupinespread van Lekker Lupine, gefermenteerde seizoensgroenten van Basic Theory / De Biesterhof, aangevuld met cressen en een noten- en pittenmix van Veld 4 en Burgerboerderij De Patrijs.
  • Het Broodje Vallei met kaas bestaat uit een bierbol, belegd met jong belegen biologische kaas, een biologisch ei van Ons Ei, mosterd van De Hemel en eveneens de noten- en pittenmix van Veld 4 en Burgerboerderij De Patrijs.
  • Het Broodje Vallei met bal wordt bereid met een bierbol, gevuld met gehakt van Herefords van de Heuvelrug. Het broodje is verder aangevuld met een mediterraanse lupinespread van Lekker Lupine en ui-chutney van Landgoed Mariënwaerdt.

Het brood wordt gebakken door Bakkerij Mekx uit Bennekom, met graan van GraanGeluk en bierbostel van Stadsbrouwerij Wageningen. 

Binnenkort zijn de broodjes als eerst verkrijgbaar in de bedrijfsrestaurants van Ziekenhuis Gelderse Vallei, Wageningen University & Research en de Christelijke Hogeschool Ede. Daarmee kunnen duizenden medewerkers, studenten en bezoekers proeven van de kwaliteit en diversiteit die Regio Foodvalley te bieden heeft. De lancering van het broodjes is het begin. Het initiatief is opgezet om verder te groeien: in de komende periode is het de bedoeling dat meer inkopers aansluiten, nieuwe producenten uit de regio hun producten toevoegen en het assortiment verder wordt uitgebreid.

“Met het Broodje Vallei maken we zichtbaar hoe rijk en duurzaam onze regio is. We verbinden boeren, bakkers, brouwers en bedrijven in een initiatief dat niet alleen lekker is, maar ook goed voor de regio en de aarde.”, aldus wethouder Gerard van Deelen (Scherpenzeel), bestuurlijk verantwoordelijk voor het regionale thema Food.

Over Het Broodje Vallei

Het Broodje Vallei is onderdeel van de ambitie om lokale voedselketens te versterken en consumenten meer te laten genieten van duurzame producten van dichtbij. De broodjes zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met MVO Nederland en diverse producenten uit de regio.