Boschzicht wordt testlocatie GGD

Foto: Gemeente

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Scherpenzeel is fors. Waar mogelijk helpt de gemeente samen met de GGD mee in de strijd tegen het virus. Hoewel vaccinatie de snelste weg is om uit deze pandemie te komen, worden ook andere middelen ingezet. Vanaf morgen (vrijdag 29 oktober) is er een GGD-testlocatie ingericht in Boschzicht. Hier kan iedereen met klachten zich gratis laten testen. Ook is de prikbus weer meerdere dagen in Scherpenzeel aanwezig.

“De hoge besmettingscijfers in onze gemeente baren mij zorgen”, legt loco-burgemeester Henny van Dijk uit. “Samen met onze veiligheidsmedewerkers en de GGD hebben we een plan uitgerold om de verspreiding van het virus in te dammen. We zetten in op twee sporen: vaccineren en testen.”

Laat je vaccineren

Om de drempel zo laag mogelijk te maken voor vaccinatie, is de mobiele vaccinatie-bus van de GGD weer meerdere dagen in Scherpenzeel. Hier kan iedereen vanaf 18 jaar zonder afspraak een vaccinatie krijgen tegen het corona-virus. De eerstvolgende datum is woensdag 3 november, de bus staat op de parkeerplaats bij de Jumbo.

Altijd testen bij klachten

Een ander middel tegen de hoge verspreiding is testen bij klachten. Het is enorm belangrijk dat mensen weten of ze corona hebben, zodat ze (quarantaine)maatregelen kunnen nemen om verdere verspreiding tegen te gaan. Om makkelijk, snel en dichtbij te kunnen testen, wordt Boschzicht de komende weken ingericht als testlocatie van de GGD. Dit kan morgen van 10 tot 12 uur en de hele maand november op maandag, woensdag en vrijdag van 10 tot 12.30 uur. De openingstijden kunnen wijzigen, zie de site van de GGD: www.ggdgm.nl Testen is gratis en een afspraak maken is niet nodig. Neem wel een id-bewijs en mondkapje mee.

Op andere dagen kan je (met afspraak) terecht in Barneveld, Voorthuizen, Ede, Veenendaal of Amersfoort.

 

Van Dijk: “Een testlocatie in Scherpenzeel is een effectief strijdwapen. Ik roep iedereen op om hier gebruik van te maken. Het is in de buurt en betrouwbaar. Maak van deze mogelijkheid gebruik en ga bij een positieve uitslag (dus als je corona hebt) in isolatie. Zo zorg je ervoor dat het virus niet blijft rondwaren in je naaste kringen van familie, vrienden, kennissen en collega’s. Ik hoop en vertrouw erop dat we in Scherpenzeel deze verantwoordelijkheid nemen en hierdoor onze naasten beschermen. Je doet het misschien niet voor jezelf, maar voor je dierbaren. Dus: Heb je klachten? Laat je testen!”

Bij welke klachten testen?

  • U bent verkouden (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn);
  • U hoest;
  • U bent benauwd of kortademig;
  • U heeft verhoging (tot 38 graden Celsius);
  • U heeft koorts (vanaf 38 graden Celsius);
  • U ruikt en/of proeft plotseling niets meer, zonder dat uw neus verstopt is.

Let op: Boschzicht is er niet voor Testen voor toegang (voor horeca, etc…)

Testen voor toegang doe je niet bij de GGD. Hiervoor kan je een afspraak maken via www.testenvoortoegang.org. De dichtbijzijnde testlocaties hiervoor zijn in Barneveld, Veenendaal en Amersfoort.

Cookieinstellingen